Het is de hoogste prioriteit bij Crayola om je te voorzien van veilige producten van hoge kwaliteit en aangepast aan alle leeftijden. Sinds de start van ons merk in 1903 hebben we ervoor gezorgd dat al onze creatieve materialen niet giftig zijn en veilig. We waarderen het vertrouwen dat ouders, leraren en kinderen wereldwijd hebben in Crayola.

Crayola LLC (het hoofdkantoor in de Verenigde Staten) gebruikt een uitgebreid programma om de veiligheid van onze producten te verzekeren. Het programma omvat de levenscyclus van elk product van productontwerp tot en met grootschalige productie en distributie. Ons programma wordt toegepast op zowel producten die gemaakt worden in onze eigen productiefaciliteiten als door de toeleveranciers waarmee we samenwerken.

Als leidend merk in kunstbenodigdheden voor kinderen hebben we altijd een vooraanstaande rol gehad in productveiligheid. In 1936 werd Crayola medeoprichter van wat toen het "Waskrijt, Waterverf en Knutselinstituut" heette ("Crayon, Watercolor and Craft Institute"). Dit heet nu Instituut voor Kunst- en Creatieve Materialen (Art and Creative Material Institute (ACMI). Deze organisatie promoot productveiligheid in kunstmaterialen voor kinderen. Alle Crayola kunstbenodigdheden hebben de stempel van het Instituut voor Kunst- en Creatieve Materialen (ACMI). Onze kunstbenodigdheden worden getest en geëvalueerd door een onafhankelijke raad van Gecertificeerde Toxicologen om er zeker van te zijn dat we veilige en niet giftige kunstmaterialen aanbieden van de hoogste kwaliteit.

Tijdens de productontwikkelingsfase voert Crayola op alle producten een risicoanalyse van het ontwerp uit, zodat deze voldoet aan de geldende wetten, regelgeving, richtlijnen en standaarden en de Verenigde Staten, Canada en Europa

Alle grondstoffen die in onze fabrieken worden gebruikt worden alleen gekocht van goedgekeurde leveranciers. Leveranciers moeten monstermateriaal laten testen op verontreiniging en moeten worden geëvalueerd in ons proces voordat ze worden goedgekeurd. De Kwaliteitsafdeling Leveranciers coördineert vervolgens jaarlijkse tests van alle grondstoffen die worden meegenomen in de risicoanalyseproces van het ontwerp. Monsters van alle materialen waar mogelijk verontreiniging in zou kunnen zitten worden aangeleverd aan een goedgekeurd onafhankelijk labaratorium en door hen getest. De resultaten worden waar nodig door onze Productveiligheidsgroep en de ACMI Toxicologen bekeken.

Gedurende de productiecyclus en verscheidene malen per jaar neemt Crayola LLC monsters van eindproducten van onze leveranciers of distributiecentrum en stuurt deze op naar een CPSC gecertificeerd onafhankelijk laboratorium om te bepalen of ze voldoen aan de eisen wat betreft ASTM F963, Phthalates en andere eisen. Bovendien worden alle eindproducten vóór export vanuit de VS en andere productiefaciliteiten getest op naleving van de eisen van elke exportmarkt. Tenslotte hebben onze Wereldwijde Kwaliteitsteams voortdurend contact over mogelijke wet- en regelgeving om te bewaken dat producten in onze wereldwijde leveranciersketen veilig zijn en dat we voldoen aan de meest actuele wereldwijde eisen, overheidsrichtlijnen en vrijwillige normen voor productveiligheid en-kwaliteit.

Crayola LLC doet er alles aan om onze producten en grondstoffen ethisch verantwoord in te kopen. We hebben een uitgebreid programma om onze wereldwijde leveranciers te auditen. Dit controleert dat de medewerkers van onze leveranciers eerlijk worden behandeld en betaald. Wij zijn een actieve deelnemer in het International Council of Toy Industries' "Caring, Awareness, Responsible, Ethical" Programma (ICTI-CARE) dat ethische productie, eerlijke arbeidsbehandeling en de gezondheid en veiligheid van de werknemers bevordert.

Wereldwijde Kwaliteitscontrole (Global Quality Assurance)
Crayola LLC