Van oudsher is Binney & Smith een kleurbedrijf. Gedurende de laatste ruim 100 jaar is Binney & Smith ver uitgestegen boven de wildste dromen van onze oprichters. Door het toepassen van technische innovatie, ongeëvenaarde kwaliteit, consumenttevredenheid en een uitstekende product-kwaliteitverhouding is Binney & Smith de producent bij uitstek geworden van producten voor creatieve persoonlijke ontwikkeling en speelplezier.

1885 - Het bedrijf begon toen Joseph Binney met pensioen ging en de neven Edwin Binney en C. Harold Smith het pigmentbedrijf van Edwins vader overnamen.

1900 - Het bedrijf start met de productie van schoolgriffels in de nieuwe fabriek in Easton, Pennsylvania, gelegen aan de Bushkill Creek.

1903 - Vanuit de behoefte aan veilige, betaalbare was krijt van hoge kwaliteit maakt het bedrijf het eerste doosje met 8 Crayola waskrijtjes in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, bruin en zwart. Het wordt verkocht voor $ 0,05. De naam Crayola, bedacht door Edwin Binney's vrouw Alice komt van 'craie', het Franse woord voor krijt en 'ola'/ 'oleaginous', wat vettig betekent.

1904 - Crayola wint op de Wereldtentoonstelling in St Louis een Gouden Medaille voor An-Du-Septic stofvrij krijt.

1958 - Debuut van het 64-kleurige assortiment waskrijtjes met ingebouwde puntenslijper.

1978 - Binney & Smith is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange op 19 juni met het symbool: BYS.

De Crayola waskrijtjes vieren hun 75ste verjaardag & Crayola introduceert viltstiften. Knutsel- en hobbysets worden een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

1984 - Crayola wordt een dochteronderneming van Hallmark Cards, de wereldwijde marktleider in producten voor persoonlijke expressie.

1987 - Crayola introduceert afwasbare stiften, direct een groot succes bij kinderen, leraren en moeders. Ook Crayola kleurpotloden doen hun intrede.

1996 - Een kleurrijke mijlpaal wordt bereikt als het 100 miljardste Crayola waskrijtje van de band rolt in Easton Pennsylvania. Op 16 juli opent het Crayola Experience.

2007 - Binney & Smith verandert zijn naam; het wordt Crayola, gebaseerd op het nummer 1 merk. In de VS kent 99% van alle huishoudens het merk Crayola.

2010 - Crayola opent fase 1 van een zonnepanelenveld gespreid over 20 are aan de Crayola campus in Forks Township, PA.

2011 - Edwin Binney is verkozen voor de National Inventors Hall of Fame.

TCE Mural

2013 - Het Crayola Experience is helemaal vernieuwd met hands-on attracties.

2014 - Crayola Benelux B.V. is opgericht. Vanaf nu wordt Crayola rechtstreeks op de Nederlandse en Belgische markt gelanceerd