Kleurexperimenten

Hose Rainbow

Maak een “Tuinslangregenboog.” 
Sproei op een zonnige dag (bij voorkeur 's ochtends vroeg als de zon laag staat) een fijne mist met een tuinslang, terwijl jouw kind met zijn rug naar de zon staat.
Er vormt zich een regenboog wanneer de zon de boog met waterdruppeltjes raakt. De druppels werken als prisma en vormen het licht om naar kleuren.
Laat je kind deze regenboog tekenen op wit papier met waskrijtjes. Zie hoe alle regenbogen dezelfde kleuren hebben en hoe die kleuren in dezelfde volgorde staan (rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, paars).
Vraag je kind welke vergelijkbare experimenten hij of zij op school heeft gedaan.

Color Band

Kleurrijke flessenband 
De hoeveelheid water die in een fles zit beïnvloedt het geluid dat de fles maakt als je er tegenaan tikt. Maak je eigen glazen muziekband en kleurrijke bladmuziek met Crayola Stiften.
Verzamel eerst 6 tot 8 glazen flessen van hetzelfde formaat (het werkt ook met glazen). Vul elke fles (of glas) met een verschillende hoeveelheid water.
Stop een paar minuten een stift in elke fles, zodat je gekleurd water krijgt. Zet de flessen op volgorde van waterniveau, van het minste naar het meeste water.
Tik op de hals van elke fles met een metalen lepel. Luister naar de verschillende klanken. Neurie of zing nu een bekend melodietje.
Gebruik Crayola Stiften om bladmuziek te schrijven en met kleurtjes te coderen, zodat anderen weten tegen welke flessen ze in welke volgorde moeten tikken om deze muziek te maken.

  • Find hundreds of artful, standards-based lesson plan ideas designed to integrate the arts into the daily curriculum and stimulate independent thinking through visual learning.

  • Articles & More

    Here you will find a variety of articles and downloadable assets that will aide in enhancing your students’ learning experiences both in and out of the classroom.