Er komt geen inkt uit mijn Marker Airbrush

Het kan zijn dat de stift niet goed gemonteerd is in de spuitkop. Er zijn 2 versies van de maker airbrush in omloop.
A: met stiftbevestigingsklep B: met regelbare spuitkop 
Versie A Versie B

Bij versie A – met stiftbevestigingsklep:

  1. Bevestig een stift in de spuitkop : Druk de viltstift slechts in de spuitkop tot deze niet meer verder gaat. De stift stopt als de punt tegen de ribbeltjes aan de binnenkant van de spuitkop zit. Als je te hard drukt kun je de stiftpunt vervormen. Dit los je op door de stift er weer uit te trekken, een paar graden te draaien en weer terug in te steken tot de stift niet verder gaat, maar deze keer beslist met minder druk.
  2. Bevestig de stift met de hendel: Zorg dat de bevestigingshendel in de juiste positie staat voor de stift die je gebruikt. Als je Pipsqueaks viltstiften gebruikt hoort de bevestigingshendel op ongeveer 45 graden te staan ten opzichte van de stift. Bij raam en textielstiften van Crayola staat het klepje helemaal omhoog.
  3. Bouw de druk op middels pompen, begin met een klein aantal keer (4 of 5 x pompen) en spray dan eerst op een kladblaadje om uit te proberen. Het aantal keer pompen dat geadviseerd wordt op de doos is te hoog, u kunt beter minder vaak pompen en dan opnieuw pompen om verder te sprayen.
    Caution Let op:
    de viltstift kan gaan bubbelen wanneer de punt te ver in de spuitkop wordt gedrukt. Wanneer de handel ver omhoog staat trek je de stift te diep in de spuitkop, waardoor het bubbelprobleem ontstaat. Trek de stift voorzichtig een klein stukje naar achter (terwijl deze is bevestigd) door te draaien en deze uit de spuitkop te trekken. Deze kleine aanpassing behoort het bubbelprobleem op te lossen.

Bij versie B – met regelbare spuitkop:

  1. Bevestig een stift in de spuitkop : Druk de viltstift voldoende ver in de spuitkop, maar forceer niet. Bij het inbrengen voel je 2-klikjes.
  2. Bouw de druk op middels pompen, begin met een klein aantal keer (4 of 5 x pompen) en spray dan eerst op een kladblaadje om uit te proberen. Het aantal keer pompen dat geadviseerd wordt op de doos is te hoog, u kunt beter minder vaak pompen en dan opnieuw pompen om verder te sprayen.
  3. Met het draaiventiel regel je de straaldikte.